Baskurs - SVELAV Pro 1 - PRIVAT (skistar)

Baskursen en yrkesmässig grundkurs i lavinkunskap. Vi utgår ifrån svensk arbetsmiljölagstiftning och under tre dagar får du lära dig snö och lavinkunskap, grundläggande riskanalys och yrkesmässig lavinriskhantering. Vi kombinerar praktik ute i skarp lavinterräng med teori inomhus och självstudier i vår helt nya webkurs. 


På kursen tar vi upp lavinkunskap i allmänhet, arbetsrutiner och skyddsutrustning. Genom ett samarbete med Black Diamond och Pieps lånar vi ut Jetforce-säckar till alla deltagare. Detta gör det möjligt att kunna öva med ballongsäckar på ett sätt som vi är unika med.

Kursen innehåller också lavinräddning och första hjälpen vid lavinolyckor så att du vet hur du ska agera om någon av dina kollegor blir begravd i en lavin.

Förkunskap: Du bör kunna åka offpist samt ha god kondition.

I kursen ingår förutom 3 dagar lavinkurs:

Kurslitteratur
Webkurs

 

Lån av:

  Transceiver
  Spade
  Sond
Lavinryggsäck

 Att tänka på inför kursen:

  • Se över din försäkring så att den täcker offpiståkning och kursverksamhet i fjällmiljö.
  • Kolla att skidor och bindningar är i gott skick och korrekt inställda.
  • Det kan vara skönt att ha med ett par inneskor eller tofflor till teoripassen.

 Plats: Åre Lavincenter, Fjällängen

För att komma till oss; gå upp i Stjärnbacken från Kabinbanans dalstation. Då hittar ni kontoret på er högra sida. Ett annat alternativ är att gå längs Bergbanan och gå in vid mellanstationen, gå sedan ut i Stjärnbacken, Åre Lavincenter ligger på vänster sida när ni kommer ut i nedfarten.

Det finns ingen parkering i direkt anslutning till kontoret eftersom det ligger mitt i backen, utan vi hänvisar er till Skistars parkeringar alternativt parkeringen vid Tott Hotell. 

Minsta antal deltagare för att kursen ska bli av: 6 st

Event Properties

Event date 2023-02-10 10:00 am
Event End Date 2023-02-12 16:00 pm
Capacity 6
Registered 4
Available place 2
Individual Price Privat
Location Åre Lavincenter